Echtscheidingsadvocaat

Een echtscheiding is een emotioneel en juridisch complex proces. Onze echtscheidingsadvocaten bieden u de nodige expertise en ondersteuning om u door deze moeilijke periode te loodsen. Wij streven naar een eerlijke en bevredigende oplossing voor beide partijen.

In veruit de meeste gevallen is de beste aanpak deze van onderhandeling na grondige voorbereiding. Daarom zitten wij samen met u en overlopen we alle documenten die u in uw bezit heeft. Graag geven wij aan welke papieren noodzakelijk zijn om met u mee te brengen om uw zaak zo grondig mogelijk te bestuderen.

We zetten samen een strategie uit en gaan aan tafel zitten. De onderhandelde oplossing is veelal de beste oplossing. Als dat niet lukt, of als dat niet meteen lukt, is het aangewezen in een aantal gevallen om meteen de rechtbank te vatten. Waarom? Dat leggen we u persoonlijk uit.

De rechtbank kan vandaag de echtscheiding zeer snel uitspreken: dat kan gaan van onmiddellijk tot maximum 1 jaar. Dan zal de rechtbank een gerechtelijk notaris aanstellen, die de partijen en raadslieden oproept voor een eerste vergadering. Dergelijke procedure is verre van eenvoudig en vereist specialistische kennis.

De notaris zal trachten tot een minnelijke oplossing te komen of zal een proces-verbaal van opening der werkzaamheden opstellen waarbij iedere partij zijn aanspraken kan bekendmaken. Vervolgens zal de notaris zijn oordeel bekendmaken in zijn staat van vereffening-verdeling. Hiermee hoeft men het niet eens te zijn. Daarna kan de zaak verwezen worden naar de Familierechtbank (en desgevallend het Hof van Beroep).

In dergelijke gevallen moeten alle aspecten van de vereffening-verdeling aan bod komen en moeten zij zeer specifiek gevorderd worden opdat uw belangen optimaal verdedigd zouden worden.

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Wij helpen je graag verder.

App screenshot